Informatie Jeugd

 

Is fietsen ook wat voor jou?

Ben je tussen de 8 en 14 jaar oud en vind je het ook heerlijk om te fietsen? Misschien is wielrennen of mountainbiken ook wel wat voor jou! Maar allebei mag natuurlijk ook!  Lees hieronder alles over de jeugdafdeling en misschien wil jij dan ook wel een paar proeftrainingen komen doen!

Trainingen 

Wielrennen:

Vanaf de zomertijd trainen we elke dinsdag- en donderdagavond op onze afgesloten wielerbaan aan de Langeleegte Veendam.  In de trainingen wordt aandacht besteed aan het beheersen van je fiets, het goed sturen door een bocht en in een groep rijden. Dit wordt op een speelse wijze aangeleerd door gecertificeerde trainers. Als je het leuk lijkt,  kun je in de maanden april t/m september meedoen aan wedstrijdjes.   In de winterperiode is er een alternatief trainingsprogramma wat o.a. bestaat uit spinninglessen en core stability. 

Mountainbiken:

De mountainbike-afdeling traint in de zomerperiode op dinsdagavond en zaterdagmorgen.  In de winterperiode alleen op zaterdagmorgen,  maar je kunt dan ook meedoen aan het winterprogramma,  zoals spinning en core stability.  In verschillende groepen,  afhankelijk van je ervaring en conditie,  train je onder begeleiding van gecertificeerde trainers in Recreatiepark Borgerswold in Veendam. Als je het leuk vindt,  kun je het hele jaar door meedoen aan wedstrijdjes.  

Proeftrainingen!

Om er achter te komen of je het echt leuk vindt,  mag je 5 keer gratis mee trainen. Er zijn (leen)fietsen en helmen (indien voorradig) bij de club,  dus je hoeft niet meteen een eigen fiets/helm aan te schaffen.

Meld je wel even van te voren aan als je wilt komen proeftrainen,  dan kunnen de trainers er rekening mee houden.  Aanmelden kan via de mail : info@stormvogelsveendam.nl

 

Huurfiets

Als je lid wilt worden en je hebt nog geen racefiets/mtb, dan is het mogelijk om een fiets van de club te huren, indien aanwezig en juiste maat. De huur bedraagt 50 euro per kwartaal. Voorwaarde is een lidmaatschap van de “Stormvogels”. Wanneer je besluit een fiets te huren, onderteken je een huurcontract waarin de afspraken staan met betrekking tot o.a. het onderhoud en huur van de fiets.

Om aan KNWU- wedstrijden deel te mogen nemen, heb je een Mylaps-transponder nodig. Deze transponder kan je bij het bedrijf Mylaps kopen en moet je daarna registreren bij de KNWU. Een andere mogelijkheid is om een transponder tijdens de wedstrijd te huren.  Je levert hem dan na de wedstrijd weer in. De transponder maak je vast aan je voorvork en als je de finishlijn passeert, wordt je tijd geregistreerd in de jurywagen.

Kleding

Het is van belang dat je goed passende kleding aan hebt op de racefiets, dus een goede wielerbroek en shirt. Een helm draag je altijd, zowel tijdens de training als in de wedstrijd. Elk jaar worden er pasavonden georganiseerd in samenwerking met de kledingleverancier. Deze avonden worden aangekondigd in de nieuwsbrief van de club. Door middel van het open stellen van de webshop van de leverancier kan je dan de gewenste kleding bestellen, de gemiddelde levertijd is zo’n 6 à 7 weken.

Vragen, meer informatie of lid worden? 

Mocht je na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen hebben of je wilt graag een paar proeftrainingen meedoen, stuur dan een mail naar info@stormvogelsveendam.nl.

Als je lid wil worden van onze club, dan vinden wij dat natuurlijk hartstikke leuk! Je kunt dan hier het lidmaatschap aanvragen van de Stormvogels Veendam.