Informatie Jeugd

 

Jeugdwielrennen iets voor jou!? 

Ben je tussen de 8 en 14 jaar, vind je het leuk om hard te fietsen, dan is jeugdwielrennen misschien wel iets voor jou.
De jeugd van de stormvogels vormt een hechte actieve groep. Enthousiaste kinderen die plezier beleven in het fietsen en waar plezier in het fietsen voorop staat.

Hoe weet ik of ik wielrennen leuk vind 

Om er achter te komen of het wielrennen iets voor jou is, mag je gratis vijf proeftrainingen volgen. Je kunt hiervoor gebruik van één van de beschikbare huurfietsen (indien voorradig en passend).
Hiervoor kan je via dit formulier contact opnemen met de jeugdafdeling.

Trainingen 

Vanaf de zomertijd trainen we elke dinsdag- en donderdagavond op onze afgesloten wielerbaan aan de Lange Leegte. De trainingen worden gegeven door KNWU gediplomeerde trainers. In de trainingen worden de o.a. de basisvaardigheden van het beheersen van de fiets, het goed sturen door een bocht en in een groep rijden aangeleerd. In de maanden april t/m september zijn er wedstrijden waar je aan mee kunt doen. Het wegseizoen is eind september afgelopen. Na een maandje ‘wielervakantie’ starten de trainingen weer. Deze trainingen zijn dan niet op de weg maar vaak in het bos op de mtb of op de crossfiets. In het nieuwe jaar wordt er, als het weer het toelaat, weer in de weekenden op de weg getraind.
In de trainingen van de kleinste wielrenners bieden we veel speelse vormen aan om een goede motoriek en evenwicht te ontwikkelen op de fiets. De trainingen zijn uitdagend en iedere keer weer anders. Het is leuk om te ervaren dat je steeds beter en sterker wordt. Er doen ook heel veel meisjes mee en mooi om te zien dat ze samen trainen.

Wedstrijden 

Bij de jeugd rijd je in je eigen leeftijdscategorie tussen je eigen vriendjes en vriendinnetjes. De wedstrijden zijn super spannend en je zult echt je best moeten doen om in de prijzen te vallen.
Er zijn wedstrijden waaraan je zonder licentie kunt deelnemen, de zgn. ICW wedstrijden die door de clubs in het Noorden worden georganiseerd, en KNWU wedstrijden. Voor deze laatste wedstrijden heb je een wedstrijd-licentie nodig en een transponder voor de tijdsregistratie.

Racefiets

Heb je nog geen racefiets of je wilt niet direct een racefiets kopen dan is het mogelijk om een racefiets van de club te huren(indien aanwezig en juiste maat). De huur bedraagt 50 euro per kwartaal. Voorwaarde is een lidmaatschap van de “Stormvogels”. De vereniging is verantwoordelijk voor het passend maken van de fiets, het aanmeten van het juiste verzet en het onderhoud. Transponder om aan KNWU wedstrijden deel te mogen nemen heb je een Mylaps transponder nodig. Deze transponder kan je bij het bedrijf Mylaps kopen en moet je daarna registereren bij de KNWU. De transponder maak je vast aan je voorvork en als je de finish lijn passeert wordt je tijd geregistreerd in de jurywagen.

Kleding

Het is van belang dat je goed passende kleding aan hebt op de racefiets, dus een goede wielerbroek en shirt. Een helm draag je altijd, zowel tijdens de training als in de wedstrijd.Elk jaar worden er pasavonden georganiseerd is samenwerking met de huidige kleding leverancier, Deze avonden worden aangekondigd in de nieuwsbrief van de club. Door middel van het open stellen van de webshop van de leverancier kan je dan de gewenste kleding bestellen, de gemiddelde levertijd is zo’n 6 à 7 weken.

Lid worden

Mocht je na het lezen van bovenstaande informatie, of na het volgen van een aantal proeftrainingen, lid worden dan kan je je hier het lidmaatschap aanvragen van de Stormvogels Veendam.