Toerafdeling

 

Algemeen 

Stormvogels Veendam is de toerclub voor Veendam en wijde omgeving.
In verschillende groepen, waarbij meestal het snelheidsverschil de maatstaf is, worden er tochten verreden door de noordelijke provincies. Ook worden regelmatig toertochten in het land bezocht. In een week zijn er diverse vaste vertrekmomenten. Het motto is “Samen uit, samen thuis”.
Heb je nog niet veel ervaring, neem dan eerst contact op met de vereniging of meld dit voor aanvang van de rit. Uiteraard wordt er dan rekening mee gehouden!

De contactpersoon is Martin Douma 06 – 12 24 24 26

Zaterdag- en zondagochtend 

Vertrektijd: 9.00 uur
Vertrekpunt: Wielercafé voor het stadion aan de Langeleegte
Meestal wordt er zomers een rondje van 90-120 km gereden. Dit is afhankelijk van het weer en de aanwezigen. Halverwege stoppen we even voor een kop koffie.

De afstand is afhankelijk van de aanwezige fietsers.
Vrijwel het gehele jaar door wordt er gestart maar in de winterperiode kan als gevolg van de weersomstandigheden de training evt. niet doorgaan.

Dinsdagavond 

Zomertijd: 18.45 uur
Wintertijd: wordt er niet gereden
Vertrekpunt: Wielercafé voor het stadion aan de Langeleegte

Meestal wordt er ’s avonds een rondje van 50-60 km gereden. Dit is afhankelijk van het weer en de aanwezigen. Geen koffiepauze
gemiddelde snelheid ± 28 km/uur

Belangrijk 

Het fietsen met een valhelm is verplicht! Een aantal fietsers van de Stormvogels Veendam is opgeleid tot Wegkapitein (gediplomeerd NTFU/Race 1).