In het weekend van 15 en 16 juni jl was het NK Wielrennen voor nieuwelingen/junioren en beloften. Dit evenement vond plaats op de Vamberg in Wijster.  Er hadden zich 5 Stormvogels geplaatst voor het NK. Het was een zeer pittig parcours.

Iedere ronde moest de Vamberg maar liefst 3 keer beklommen worden,  waarvan de laatste klim naar het hoogste punt,  het dak van Drenthe (een nieuw stuk parcours op de Vamberg). De fanclub had wat motiverende teksten op de klim gezet, ter aanmoediging.

Op zaterdag stonden Felien Helmers (nieuweling) en Isa Helmers (belofte) aan de start. De omstandigheden waren extra zwaar. Felien en Isa kregen te maken met flinke stortbuien en windkracht 5.  Datis geen pretje op de Vamberg! Felien reed een mooie wedstrijd, waarin ze steeds in het peleton fietste.  Gedurende de wedstrijd werd ze wel 2 keer gelost,  maar dankzij haar strijdlust kwam ze toch steeds weer terug.  Echter in de laatste rondes lukte dat niet meer.  Toch eindigde ze op een mooie 31-ste plaats.  Daarna was Isa aan de beurt.  Helaas kreeg Isa een lekke band waardoor ze niet gefinished is.

Op zondagmorgen was het de beurt aan Jan Willem,  Nathan en Matthijs, allen nieuwelingen. Het weer was prima, het zonnetje liet zich ruimschoots zien. Zowel Jan Willem als Nathan reden een sterke wedstrijd waarbij ze grotendeels steeds in het peleton mee konden fietsen.  Echter duurde de wedstrijd net een paar rondes te lang.  Beiden moesten lossen van het peleton.  Toch zijn beiden gefinished.  Jan Willem op een 52-ste plek.  Nathan met de bezemwagen in het wiel gefinished op een 66-ste plek.  Matthijs had helaas pech tijdens de wedstrijd.  In de tweede ronde zat hij achter een valpartij waardoor hij de kasseienstrook op moest rennen in plaats van fietsen.  Hierdoor ontstond een een gaatje met het peleton.

Matthijs probeerde het gat dicht te rijden,  maar helaas ging de fietsketting er ook nog af.  Het gat werd hierdoor te groot en haalde de bezemwagen hem in…

 

Cassandra (junior) moest in de middag fietsen.  Helaas betrok de lucht en kwamen er weer buien overtrekken.  Helaas heeft ook Cassandra niet kunnen finishen.