Op zondag 1ste Pinksterdag werd de Zechstein Jeugdronde van Veendam gereden op de wielerbaan van de Stormvogels Veendam. Deze wedstrijd was tevens het regiokampioenschap van de regio Noord.

Het was een prachtige dag met veel zon. De wedstrijden waren spannend en een ieder zette zijn beste beentje voor om regio-kampioen te worden. De eerste vier categorieën reden voor de pauze in de ochtend. De prijsuitreiking werd verricht door Zechstein. Zechstein is ook naamgever en sponsor van de jeugdronde.
De Stormvogels waren present vanaf categorie 5. En waren vaak op het podium te zien. De prijzen werden uitgereikt door Lonneke Uneken. Als profwielrenster deed zij dit zeer vloeiend. Ook wilde ze graag even poseren voor de foto (als dat werd gevraagd) en werd ze aan het einde nog kort geïnterviewd door de speaker.
In de wedstrijd van categorie 5 waren er meerdere renners die probeerden weg te komen. Dit slaagde echter niet. In de laatste ronde reed Fré van der Burg een aantal snelle bochten op het einde met een mooie eindsprint, waardoor hij de wedstrijd wist te winnen. Fré van der Burg werd hierdoor 1ste bij de jongens en regiokampioen bij de jongens. Fabienne Snakenborg werd 2demeisje en 2de meisje van de regio. Lindsay Lamain werd 3de meisje en 3de meisje van de regio. Gerson Bouwman werd 11de, 7de jongen.
Ook in categorie 6 werd de wedstrijd in een massasprint beslist. Hierbij waren er geen Stormvogels op het podium. Anouk van der Burg werd 8ste, 5de meisje. Levi Brands werd 16de, 10de jongen. Jip Munneke werd 23ste, 16de jongen. Jip Munneke had tijdens de wedstrijd wat problemen met zijn fiets toen hij en een andere renner tegen elkaar aankwamen. Gelukkig bleven beide renners op de fiets en volgde er geen valpartij. Bij de verzetscontrole kon hij weer op weg worden geholpen en reed hij de wedstrijd uit. Wel miste hij hierdoor de aansluiting met het peloton. Jip Munneke kreeg de aanmoedigingsprijs.
In categorie 7 verliep de wedstrijd anders. Roelof Pot was uit regio Den Haag op visite bij zijn opa die in Veendam woont en wilde even aan opa laten zien dat hij heel hard en goed kon fietsen. Hij reed weg bij het peloton en alleen Seth van Slooten kon volgen in het begin. Het peloton bleef intact en moest sprinten voor plek nummer 3. Lucas Uitham werd 2de in de sprint van het peloton. Hierdoor was hij 4de.
Doordat Roelof Pot niet uit regio Noord afkomstig was, mocht Lucas voor de het regioklassement een mooie 3de plaats innemen. Luca de Vries was 19de. Luca fietst nog maar net wedstrijden, maar is een echte doorzetter. Hiervoor kreeg hij de aanmoedigingsprijs van Lonneke Uneken.
Als vereniging kunnen we terugkijken op een prachtige Zechstein Jeugdronde en willen we alle sponsoren bedanken voor hun bijdrage en inzet tijdens deze dag. Mede dankzij de vrijwilligers liep ook de organisatie van de dag goed en veilig. Bedankt allemaal !

 

Met speciale dank aan onze sponsoren:
Zechstein Minerals Veendam 
en: