De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een racefiets, maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Maak een vliegende start en doe mee met Start2Bike op 19 maart in Veendam georganiseerd door de WV Stormvogels.

Samen met deskundige trainers en andere gelijkgestemde fietsers werk je aan je basistechniek. Ook is er volop aandacht voor veilig sportief fietsen. In 4 trainingen van elk 3 uur ga je de basistechniek op de fiets verbeteren. Na Start2Bike heb je je conditie verbeterd, nieuwe fietsvrienden gemaakt en het vertrouwen en de techniek om zelf lekker te gaan fietsen.

Voor wie

Ben je pas begonnen met wielrennen of zit je al wat langer op de fiets, maar heb je nog niet eerder een training gevolgd? Volg dan dit voorjaar/najaar de Start2Bike-trainingen met start-locatie in Veendam.

  • Startdatum: 19 maart 2022
  • Tijd: 09:30 – 12.30 uur
  • Locatie: Wielercafé WV Stormvogels Veendam, Langeleegte 16a, 9641 GN, Veendam
  • Deelnamekosten: €37,50 voor 4 trainingen
  • Wat neem je mee?: racefiets en voldoende drinken

Schrijf je in voor Start2Bike Ook enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in op www.start2bike.nl en lees meer informatie. De inschrijving is inmiddels geopend.

Dit leer je

Na de trainingen ben je als wielrenner klaar voor een tocht van 50 kilometer.

Trainers

De trainers van Start2Bike brengen je alle kneepjes van het wielrennen bij. Denk aan: goed schakelen en remmen, klimmen, afdalen en bochten nemen.

Over Start2Bike

Start2Bike is een initiatief van wielersportbond NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie. Wielerverenigingen die bij de NTFU zijn aangesloten en fietsenwinkels organiseren de Start2Bike-techniektrainingen in een reeks van 4 zaterdagen op locaties in heel Nederland. Ook in Veendam.

Contactpersoon

Heb je (nog) vragen, neem dan contact op met Martin Douma 06 – 12 24 24 26