Komende dinsdag 24 augustus is het zover, de jeugd gaat voor het eerst trainen op de nieuwe wielerbaan. Hoewel alle werkzaamheden rond de baan nog niet klaar zijn kan de jeugd middels een aangebrachte bypass op de baan een deel van de baan in gebruik nemen. De jeugd is hier blij mee want na het sluiten van de baan aan de Zuidwending moest de jeugd noodgedwongen trainen op het industrie terrein aan de Dallen.Dit was echter niet echt geschikt voor de trainingen omdat in de avonduren nog veel chauffeurs van de aanpalende bedrijven arriveerden. Gelukkig hielden de meeste chauffeurs hier goed rekening mee maar toch waren de trainers niet blij met de situatie. De gemeente dacht echter goed mee en middels de bypass kan de jeugd vanaf dinsdag op de nieuwe wielerbaan trainen en is vanaf dan het wielerhome de uitvalsbasis voor de trainingen.