Lonneke Uneken heeft naast haar goede prestaties op de weg voor haar team SD Worx Cycling Team doorgetrokken naar
het baanwielrennen. Sinds kort rijdt Lonneke ook op de baan en tijdens het EK baanwielrennen, dat van 17 t/m 22 augustus in Omnisport Apeldoorn wordt gehouden, heeft ze brons gehaald op het onderdeel ploegenachtervolging. Nog maar kort geleden was Lonneke op dit onderdeel gezamenlijk gaan trainen met haar teamgenoten Mylene de Zoete,
Amber van der Hulst en Marit Raaijmakers, die al langer samen trainen, en dit heeft dus direct al tot succes geleid. Achter deze uitstap naar de baan zit echter een groter nl. de Olympische spelen van 2024 in Parijs.
De ploegenachtervolging op de baan is teamwork waarbij bij de aflossingen de voorste renster naar boven wegstuurt en vervolgens weer naar beneden stuurt en achteraan weer aansluit. Volgens Lonneke kan ze hier nog veel progressie boeken. Maar Parijs duurt nog 3 jaar en dus heeft zij, en het team, nog voldoende tijd om verder op elkaar ingespeeld te raken. We blijven Lonneke dus vanaf nu niet alleen op de weg maar ook op de baan volgen.