Voor het eerst in de geschiedenis werd er op zaterdag 17 juli 2021 op de houten kombaan van het regionaal Wielercentrum Noord in Assen een Nederlands Kampioenschap verreden. Door te weinig deelnemers in de categorie Nieuwelingen werd Mirthe, die pas eind dit jaar 15 wordt, toegevoegd aan de oudere dames van de categorie junioren (17-18 jaar) en ondanks het krachtsverschil wist ze goed mee te komen in de vier onderdelen van het omnium: Scratch, Temporace, Afvalkoers en tot slot de puntenkoers over 80 ronden met 8 sprints. Ze werd 6e in de Scratch en de afvalkoers maar had het moeilijk in de Tempo race en verloor twee rondes.
De afsluitende puntenkoers duurde net te lang voor Mirthe die op het einde door de ontketende oudere junioren, die voor de medailles streden haar op een ronde zetten. Uiteindelijk werd ze 9e in het eindklassement. In dit veld met haar 14 jaren een topprestatie waar Yuli van der Molen uit Krommenie Nederlands Kampioen werd voor Nienke Veenhoven uit Oostzaan en Babette van der Wolf uit Oude Tonge, die derde werd.