In gezamenlijk overleg hebben de KNWU en Stormvogels Veendam besloten om het Zechstein NK Jeugdwielrennen op de weg in Veendam te annuleren. De belangrijkste reden om tot deze beslissing te komen was het argument dat de jeugd wielrenners op dit moment nog geen wedstrijden hebben kunnen rijden en zo vlak voor het NK nog geen enkel wedstrijdritme hebben opgedaan. Door de coronamaatregelen worden er op dit moment nog geen wedstrijden gereden.
Het merendeel van de districten van de KNWU heeft binnen de commissie wegsport laten weten een Nederlands Kampioenschap zonder wedstrijdritme onverantwoord te vinden en liever in te zetten op een opstart van de reguliere jeugdwedstrijden. Uiteraard geven ook de coronaregels met betrekking tot het organiseren van sportwedstrijden weinig ruimte voor een dergelijk kampioenschap. Het kampioenschap was voor 12 en 13 juni voorzien. 

De NK-Jeugd-werkgroep van de Stormvogels heeft veel tijd en energie gestoken in de organisatie van het NK maar zag de laatste maanden het draaiboek steeds dikker worden met aanvullende Corona maatregelen maar kan, ondanks de grote teleurstelling, het besluit wel begrijpen. Het NK-jeugd zou het eerste evenement zijn op de nieuwe wielerbaan.