Het NK Jeugd wielrennen 2021 wordt een 2-daags evenement en wordt verplaatst naar de nieuwe wielerbaan op het leer- en sport-park de Langeleegte.
Het NK zou oorspronkelijk op zondag 13 juni worden gehouden op een parcours in en rond het centrum van Veendam. Tevens zou er een evenementenplein worden ingericht. In overleg met de veiligheidsregio en de gemeente Veendam is besloten om het evenement te verplaatsen naar een andere locatie en met de KNWU is afgesproken het evenement over 2 dagen te gaan houden.
Door de Corona maatregelen zou het hele centrum van Veendam moeten worden afgesloten om belangstellenden te weren. Dit zou dermate hoge kosten met zich meebrengen en overlast voor aanwonenden opleveren dat besloten is om naar een alternatief te zoeken.
Het NK jeugd wordt nu op de nieuwe wielerbaan op het leer- en sportpark de Langeleegte gehouden. Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de nieuwe wielerbaan maar deze zal ruimschoots voor het NK worden opgeleverd. Het NK jeugd zal dan de officiële opening van de wiellerarena worden.
Het NK Jeugd wielrennen wordt nu gehouden op zaterdag 12 en zondag 13 juni.