In de ATB route Borgerswold is een tijdelijke omleiding in gebruik genomen ter hoogte van het clubhuis van Honkbalclub The Blokes.
Al een aantal maanden wordt er hard gewerkt aan het leer- en sportpark Veendam. Op het oude hoofdveld van de v.v. Veendam 1894 vordert de bouw van de nieuwe school voor de Winkler Prins Scholengemeenschap gestaag en ook de nieuwe wielerbaan is al van de eerste laag asfalt voorzien. Door alle bouwwerkzaamheden is een gedeelte van het ATB-parcours op dit moment niet te gebruiken, het deel dat langs de honkbal- en voetbalvelden gaat is tijdelijk uit de route gehaald. Ter hoogte van het clubhuis van de The Blokes is een omleiding gemaakt. Vanaf hier gaat de route nu weer terug naar Borgerswold. Zodra alle bouwwerkzaamheden klaar zijn wordt er gekeken of de oude route zoveel mogelijk weer hersteld kan worden.