Vanavond was niet alleen de laatste training van het seizoen 2020 maar ook de allerlaatste training van de Stormvogeljeugd op de wielerbaan aan de Zuidwending. Hiermee komt er een einde aan een periode van 35 jaar trainen op de dinsdag- en donderdagavond aan de Zuidwending. In de jaren tachtig van de vorige eeuw verliet de club de trainingsbaan die om de ijsbaan achter de Sorghvliethal lag om neer te strijken op de Zuidwending.
Jaren later kreeg de club hier weer gezelschap van een ijsvereniging en zo was er weer een trainingsbaan om een ijsbaan.
trainen_op_de_baan
Vele jaren is er door de jeugd met plezier getraind op de baan en renners als Martijn Keizer en Lonneke Uneken zijn er groot geworden. De club keert volgend jaar terug op een steenworp afstand van de locatie waarvan ze in de vorige eeuw vertrok en neemt medio juni volgend jaar de op dit moment in aanbouw zijnde wielerbaan, onderdeel van het leer- en sportpark rondom het stadion de Langeleegte in gebruik.
Bedoeling is om de nieuwe wielerbaan op 13 juni 2021 officieel in gebruik te nemen tegelijk met het NK-jeugd op de weg die dan door de Stormvogels in Veendam worden georganiseerd.

Lees hier ook het artikel in Dagblad van het Noorden of hier het artikel op RTV-Noord.