Nu het wielerseizoen al wekenlang stil ligt zoeken renners en rensters naar alternatieven. Zo ook Lonneke Uneken. Afgelopen week deed ze mij aan de Tour for All, een vijfdaagse virtuele wielrenwedstrijd. Virtueel betekende in dit geval voor Lonneke gewoon in de achtertuin koersen op de fietstrainer die aangesloten is op de laptop. Een leuk alternatief maar ook Lonneke koerst natuurlijk het liefst gewoon weer op de weg om de draad van het vroege voorjaar weer op te pakken. Voor haar nieuwe team Boels Dolmans liet ze in de twee voorjaarskoersen in februari al direct zien dat ze als nog maar twintig jarige met de beteren in het peloton mee kan. In zowel Omloop Het Nieuwsblad als de GP Samyn kon ze de finale kleur geven. Dit was voor het management van Boels Dolmans nogmaals een bevestiging van de enorme kwaliteiten van Lonneke Uneken waardoor het eenjarige contract nu al open gebroken is en Lonneke de komende 4 jaar aan de Boels Dolmans, na volgend jaar gaat de ploeg SD Worx Cycling Team heten, verbonden blijft. Meer over de contractverlenging is te lezen op Wierflits.