Op woensdag 29 januari 2020 kreeg wielrenvereniging Stormvogels Veendam bericht van de Koninklijke Nederlandse wielrenunie (KNWU) dat het Nationaal Jeugdkampioenschap 2021 in juni wordt gehouden te Veendam. Zechstein is hoofdsponsor van dit evenement.

Uniek
Het is de eerste keer dat Stormvogels Veendam een Nationaal Kampioenschap voor de jeugd op de weg mag organiseren. Voorzitter Wilbert Boneschansker: “Wij hebben diverse andere wedstrijden georganiseerd zoals NK Tijdrijden, de Grote- en Kleine Omloop van de Veenkoloniën, Jeugdronde Veendam, doorkomst etappe Giro d ’Italia en diverse malen Olympia’s Tour. Dat wij het Nationaal Jeugdkampioenschap in 2021 kunnen organiseren is fantastisch voor de vereniging en alle vrijwilligers. Ook omdat de vereniging dit jaar het 85-jarig bestaan viert. In het centrum van Veendam komt een fantastisch parcours van 1900 meter, met een centrale locatie vol vertier aan het Museumplein.”

Zechstein Minerals BV
Voor het Nationaal Jeugdkampioenschap 2021 is inmiddels ook een hoofdsponsor gevonden. Zechstein Minerals BV. wil zijn naam graag verbinden aan dit wielerevenement in de gemeente Veendam. Zechstein Minerals BV bedient de wereld met magnesiumchloride geproduceerd volgens het Zechstein Inside® batch protocol dat de hoogste natuurlijke kwaliteit voor topische toepassingen waarborgt. Door het hoofdsponsorschap wil Zechstein Minerals de voordelen van magnesiumolie in de wielersport stimuleren.

Gemeente
De gemeente Veendam zet zich als wielergemeente in voor het evenement. Wethouder Henk Jan Schmaal: “De gemeente Veendam is trots dat de KNWU het Nationaal Jeugdkampioenschap aan Veendam heeft toegewezen. Samen met Stormvogels Veendam streven wij naar een mooi en geslaagd nationaal jeugdkampioenschap in en rond het centrum van Veendam.”