toer

Toerfietser

Stormvogels Veendam is de toerclub voor Veendam en wijde omgeving. In verschillende groepen,
waarbij meestal het snelheidsverschil de maatstaf is, worden er tochten verreden door de noordelijke provincies. Ook worden regelmatig toertochten in het land bezocht. De trainingen kunnen individueel of in groepsvorm. In een week zijn er diverse vaste vertrekmomenten. Het motto is “Samen uit, samen thuis”. Heb je nog niet veel ervaring, neem dan eerst contact op met de vereniging of meld dit voor aanvang van de rit. Uiteraard wordt er dan rekening mee gehouden!

Voor vertrek of bij aankomst kunt u op zondag genieten van een heerlijke kop koffie met appelgebak in het gezellig ingerichte Wielercafé van Stormvogels Veendam op de 1e etage van het hoofdgebouw van het Stadion!

Zaterdag- en Zondagochtend

(gemiddelde snelheid ± 28 km/h)

Zomertijd: 9.00 uur | Wintertijd: 9.30 uur

Meestal wordt er zomers een rondje van 90-120 km gereden. Dit is afhankelijk van het weer en de aanwezigen. Halverwege stoppen we even voor een kop koffie.

Vertrekpunt: Wielercafé voor het stadion aan de Langeleegte

Dinsdagavond

(gemiddelde snelheid ± 28 km/h)

Zomertijd: 18.45 uur | Wintertijd (wordt er niet gereden)

Meestal wordt er ’s avonds een rondje van 50-60 km gereden. Dit is afhankelijk van het weer en de aanwezigen. Geen koffiepauze

Vertrekpunt: Wielercafé voor het stadion aan de Langeleegte

Dinsdag- en donderdagmiddag

(De snelheid is afhankelijk van de aanwezige fietsers)

Vrijwel het gehele jaar door wordt er gestart om 13:30. In de winterperiode kan hier een onderbreking in ontstaan als gevolg van de weersomstandigheden.

De afstand is afhankelijk van de aanwezige fietsers.

Vertrekpunt: Wielercafé voor het stadion aan de Langeleegte

Belangrijk

Het fietsen met een valhelm is verplicht! Een aantal fietsers van de Stormvogels Veendam is opgeleid tot Wegkapitein (gediplomeerd NTFU/Race 1).